Samarbejde med Røde Kors    Logo_DK_Horisontalt_RGB_125x59.jpg

Vi vil gerne støtte en god sag. Derfor samarbejder vi med Røde Kors gennem et Pluspartnerskab.

For hver solgt drikkevandsdunk går 5 kroner til Røde Kors' arbejde med at sikre rent vand til udsatte mennesker i Afrika.

For 5 kroner kan Røde Kors skaffe over 70 liter rent vand i Afrika.
For hver 5 kroner der bruges på at forbedre vand og sanitet i Afrika, genereres der 45 kroner i sparet tid, forøget produktivitet og reduceret sundhedsomkostninger. Ved at forbedre vandet i Afrika for 5 kroner bliver værdien altså 9 gange større.

Uganda 2013 237 beskåret_2_161x200.jpg

Fakta
Over 2 mio. mennesker mister livet om året, fordi det vand de drikker og vasker sig i er beskidt, og fordi de ikke har adgang til basale latriner. Hver dag dør 4000 børn af vand -og sanitetsrelaterede sygdomme - fx diarre. Adgang til sikre vandkilder reducerer antallet af diarrétilfælde med 25-40 procent.

Sygdomsepidemier kan ødelægge udviklingen og produktionen i hele lokalsamfundet. Adgang til rent vand og sanitet løfter derfor hele lokalsamfundets sundhedstilstand og økonomiske udvikling.

Afrikanske kvinder går i gennemsnit seks kilometer for at hente vand og bærer ofte mere end 20 liter på hovedet. En brønd i landsbyen vil give kvinderne mere tid til at arbejde og tjene penge til familien.

 

Røde Kors' hjælpearbejde - læs mere her

Uganda 2013 207 Beskåret_2.jpg